Všechny čtyři nové modely iPhone 14 a AirPods Pro druhé generace obsahují podporu pro Bluetooth 5.3, podle technických specifikací Apple pro každé zařízení, ale zda zařízení podporují také LE Audio není jasné.



LE Audio, které může být podporováno na jakémkoli zařízení s Bluetooth 5.2 nebo vyšší, je specifikace pro streamování zvuku, která by měla několik výhod. Začátkem tohoto týdne jsme nastínili pět výhod, které by LE Audio mohlo mít pro uživatele AirPods Pro:

  • Vylepšená kvalita zvuku: LE Audio obsahuje nový nízkoenergetický zvukový kodek nazvaný LC3, který poskytuje lepší kvalitu zvuku ve srovnání s klasickým kodekem SBC, a to i při o 50 % nižší přenosové rychlosti.
  • Delší výdrž baterie: Díky nízkoenergetickému audio kodeku LC3 by AirPods Pro měly delší výdrž baterie pro přehrávání zvuku.
  • Multi-stream audio: LE Audio by umožnil přenos více synchronizovaných audio streamů mezi zdrojovým zařízením, jako je iPhone nebo Mac a AirPods Pro. To by umožnilo, aby jednotlivý levý a pravý AirPod měl každý vlastní Bluetooth audio připojení se zařízením podporujícím LE Audio pro lepší spolehlivost.
  • Používání více AirPods: LE Audio by umožnil připojit několik AirPods současně k iPhonu, iPadu, Macu nebo jinému zařízení s Bluetooth 5.2 nebo vyšším. Apple již má funkci, která umožňuje uživateli iPhonu nebo iPadu s AirPods sdílet zvuk s jinou osobou, ale tato funkce nefunguje s více než dvěma páry AirPods.
  • Není potřeba žádné přepínání: LE Audio by umožnil připojit AirPods k více zdrojovým zařízením, jako je iPhone a Mac současně, což eliminuje potřebu přepínat AirPods mezi zařízeními.

Zdá se, že tiskové zprávy a stránky s technickými specifikacemi společnosti Apple pro iPhone 14 a nové AirPods Pro neobsahují žádnou zmínku o LE Audio nebo výhodách uvedených výše, což nás vede k domněnce, že LE Audio nemusí být na současných zařízeních podporováno.