Amazon dnes oznámil, že příští měsíc aktualizuje 17 svých zařízení Echo, aby podporovala nový standard chytré domácnosti Matter, podle The Verge. Podpora Matter bude zpočátku k dispozici pouze na Androidu, ale se začátkem příštího roku rozšíří také na iOS.



Amazon řekl The Verge, že zaujímá postupný přístup kvůli velkému počtu zapojených zařízení a složitosti přechodu na nový standard. „Přinášíme podporu Matter pro více než 100 milionů zařízení na 30 zařízeních Echo a Eero,“ vysvětlil Chris DeCenzo, hlavní inženýr Amazonu a ředitel představenstva společnosti CSA, v rozhovoru pro The Verge. „Je to práce, která je velmi složitá a musíme zajistit, aby to šlo hladce.“ 

Zejména poukázal na nedostatek dostupných produktů v ostatních kategoriích Matter, které by Amazon mohl testovat. Zpožděné zavádění podpory na iOS je údajně také způsobeno požadavky Applu, přičemž Amazon uvedl, že aktualizování aplikace Alexa pro iOS, aby byla kompatibilní s Matter, vyžaduje použití nových API, které Apple právě vydal a které bude muset Amazon otestovat, aby se ujistil, že vše funguje správně.

Následující zařízení Echo budou aktualizována s podporou Matter příští měsíc: Echo Dot (pátá generace), Echo Dot (pátá generace), Echo (čtvrtá generace), Echo Dot (třetí generace, 2018 ), Echo Studio, Echo Show 8 (druhá generace, 2021), Echo Show 10 (třetí generace), Echo Show 5 (druhá generace, 2021), Echo Dot (třetí generace) s hodinami, Echo Dot (čtvrtá generace) s hodinami, Echo Show 5, Echo (v3), Echo Dot (čtvrtá generace), Echo Input, Echo Flex, Echo Plus (v2) a Echo Show 8. Další zařízení Echo a Eero obdrží aktualizaci na začátku roku 2023.