Byla oznámena nová generace aplikace Ikea pro rozšířenou realitu, která dále staví na aplikaci Ikea Place, která byla poprvé spuštěna v roce 2017. Tato nejnovější verze vám umožňuje virtuálně odstranit váš stávající nábytek.



Apple v létě 2017 uvedl, že Ikea má být jedním z jeho partnerů pro uvedení funkcí rozšířené reality (AR) představených jako součást iOS 11. Krátce poté následovalo oficiální oznámení Ikea Place, které vám umožní používat skener LIDAR ve vašem iPhonu a prohlédnou si nábytek Ikea u vás doma. Díky velké aktualizaci v roce 2019 aplikace získala možnost zobrazit více než jeden produkt AR najednou a také vizualizovat celou místnost. Engadget hlásí, že Ikea nyní zašla ještě dále a umožňuje vám virtuálně odstranit váš stávající nábytek, abyste mohli začít s prázdnou místností – kterou pak můžete začít plnit nábytkem Ikea.

Aplikace Ikea Place vám již umožňuje náhled nábytku ve vaší domácnosti prostřednictvím AR, ale nyní aplikace dokáže naskenovat vaše pokoje pomocí LiDAR a vytvořit z nich kompletní 3D repliku a poté vám umožní odstranit váš stávající nábytek. Odtud si můžete vyzkoušet nové pohovky, stolky a další a získat mnohem lepší představu o tom, jak budou vypadat u vás doma. Skenování se provádí pomocí něčeho, co IKEA nazývá Kreativ Scene Scanner, který používá LiDAR, pokud je k dispozici na vašem iPhonu.