Na našich počítačích toho děláme každý den hodně, a přestože vám aplikace, jako jsou webové prohlížeče, umožňují sledovat vaši historii procházení, neexistuje snadný způsob, jak se vrátit v čase a zkontrolovat něco, na čem jste pracovali – až dosud.



Rewind AI je nová aplikace, která zaznamenává vše, co děláte na Macu, takže si můžete osvěžit paměť, kdykoli budete chtít. S těmito nahrávkami se uživatelé mohou snadno vrátit k určité denní době a znovu si ji přehrát. Ale aplikace jde mnohem dál, než jen ukládat dlouhý záznam obrazovky. O technologiích v aplikaci není mnoho podrobností, ale na webových stránkách společnosti se uvádí, že používá kompresi, která dokáže zaznamenat obrovské množství dat bez výrazné ztráty kvality. Vývojáři tvrdí, že z 10,5GB záznamu se stane 2,8MB soubor. To umožňuje Rewind AI ukládat roky nahrávek. Aplikace také používá OCR k identifikaci textového obsahu v kombinaci s rozpoznáváním řeči, aby poskytovala výkonné možnosti vyhledávání.

V krátkém ukázkovém videu sdíleném společností můžeme vidět, že rozhraní aplikace má vyhledávací panel, kde se uživatelé mohou vrátit na určitou denní dobu jednoduše zadáním slova nebo fráze. Zajímavé je, že Rewind AI byla vytvořena pro Macy s čipy Apple Silicon. Je to proto, že používá specifické funkce SoC společnosti Apple k záznamu všeho, aniž by nadměrně využívala systémové prostředky, jako je CPU a RAM. U aplikace, která zaznamenává vše, co uživatelé dělají na svých počítačích, však existuje mnoho obav o ochranu soukromí. Web Rewind AI říká, že nahrávky jsou uloženy lokálně a že aplikace nemá žádný cloud. Uživatelé mohou také nahrávky kdykoli smazat a také z nahrávek vyloučit konkrétní aplikace. Není jasné, kdy bude aplikace Rewind AI vydána pro veřejnost.