Apple byl žalován po smrtelné havárii, kdy vůz narazil do Apple Store v Hinghamu ve státě Massachusetts, při které zemřel jeden člověk a 20 dalších bylo zraněno, někteří z nich vážně.



Tragédie se stala, když SUV minulý týden projelo skleněnou výlohou Apple Store Derby Street v Hinghamu. Řidič tvrdí, že se mu zasekla noha na plynovém pedálu, ale hasičský komisař na místě uvedl, že videozáznam (pravděpodobně z CCTV) naznačoval, že šlo o úmyslný čin. Řidič byl později zatčen a obviněn ze zabití motorovým vozidlem. Byla vznesena i další obvinění. V té době bylo několik zraněných údajně v kritickém stavu, ale naštěstí se zdá, že všechny ostatní oběti jsou mimo ohrožení života. Zpravodajský kanál Bostonské televize WCVB5 uvádí, že Apple a další strany jsou nyní žalovány za to, že údajně nedokázaly řádně chránit návštěvníky obchodu.

Právníci, kteří zastupují několik obětí havárie uvedli, že podali žalobu na několik lidí. „Naši odborníci nám říkají, že této katastrofě bylo možné 100% předejít,“ řekl Doug Sheff z bostonské právnické firmy Sheff & Cook. „Jednoduše stačilo umístit několik bariér nebo patníků na parkovišti, kde byl rušný provoz.“ V těchto situacích není neobvyklé, že právníci zapojují do soudního sporu co nejvíce stran, aby maximalizovali šance na úspěch proti alespoň jedné z nich.