Na Novém Zélandu a v Austrálii je pátek 4. listopadu, což znamená, že je oficiální den vydání Apple TV 4K třetí generace. Zákazníci v Austrálii a na Novém Zélandu jsou vždy první, kdo dostanou do rukou nová zařízení kvůli rozdílům v časových pásmech.



Zákazníci, kteří si objednali ‌Apple TV‌ 4K již 18. října, začínají dostávat své zásilky. Na Novém Zélandu nejsou žádné Apple Store, takže zákazníci v Austrálii si budou moci jako první koupit jeden z nových modelů ‌Apple TV‌ 4K v maloobchodní prodejně Apple. Očekáváme, že většina obchodů po celém světě bude mít ‌Apple TV‌ 4K k dispozici k zakoupení, protože ‌Apple TV‌ obvykle není zařízení, po kterém je vysoká poptávka.

Nová ‌Apple TV‌ 4K je vybavena mnohem rychlejším čipem A15 Bionic, který nabízí o 50 procent rychlejší výkon CPU a o 30 procent rychlejší výkon GPU ve srovnání s čipem A12 v modelu předchozí generace. Obsahuje také 4 GB RAM a k dispozici jsou úložiště 64 a 128 GB. Spolu s HDR10 a Dolby Vision podporuje nová ‌Apple TV‌ 4K HDR10+ na televizorech, které tuto funkci nabízejí, a navíc má tenčí a lehčí design než předchozí model. Dodává se také s novým ovladačem Apple TV Remote s portem USB-C.