Apple tento týden urovnal soudní spor se Simonem Lancasterem, bývalým zaměstnancem obviněným z využívání své pozice ve společnosti ke krádeži citlivých informací a obchodního tajemství, které byly poskytnuty novináři.



Podle The Verge Lancaster zaplatí společnosti Apple odškodnění. Apple poprvé podal žalobu na Lancastera v březnu 2021 poté, co společnost zjistila, že prozradil citlivé informace o společnosti novináři, který tato data použil k publikování článků. Lancaster měl přístup k tajným informacím, protože byl zodpovědný za hodnocení materiálů a prototypování inovací pro budoucí hardwarová zařízení.

Apple uvedl, že svého postavení využíval k účasti na interních schůzkách a přístupu k dokumentům, které byly mimo rozsah jeho pracovních povinností. Lancaster začal koncem roku 2018 poskytovat podrobnosti jednomu z médií a vyměnil informace za pozitivní zpravodajství o startupu, do kterého investoval. Před odchodem z Applu si stáhl podstatné množství důvěrných dokumentů, které obsahovaly podrobnosti o nevydaných produktech Apple, včetně zařízení Apple označovaného jako Project X.