Příběhy o tom, že Apple Watch pomáhají zachránit život se objevují často. Někdy se však také ocitnete v prekérní situaci a potřebujete trochu pomoci, což se stalo 81letému muži z Minnesoty pouhé tři týdny po zakoupení jeho prvních Apple Watch.



Dennis „Nick“ Nikolai říká, že mu Apple Watch pomohly poté, co detekce pádu zavolala 911. V sobotu 22. října se Nikolaj rozhodl, že chce využít pěkného počasí a vyměnit olej na sněhové fréze, což je úkol, který za něj obvykle dělá jeden z členů jeho rodiny. „Chci jen pomoci… Je mi 81, ale cítím se na 25,“ řekl Nikolai, který při chůzi používá hůl. Když Nikolaj seděl na židli na příjezdové cestě a pracoval na sněhové fréze, pokusil se pohnout zpět.

Spadl, narazil si hlavu na nárazník a rameno, byl mimo dosah svého telefonu a nebyl schopen sám vstát, ale jeho Apple Watch věděly, že spadl, a zeptaly se, jestli nepotřebuje pomoc. Okamžitě byl spojen s dispečerem, který byl schopen upozornit blízkého policistu, že potřebuje pomoc. Policejní důstojník Hunter Panning byl náhodou poblíž a během minuty dorazil a pomohl mu vstát. Nikolaj řekl, že oceňuje důstojníka, který mu pomohl, a technologii na jeho zápěstí. Hodinky si původně koupil jako způsob sledování tepové frekvence.