Apple Watch pomohly 17letému teenagerovi v Indii přivolat pomoc poté, co spadl z velké výšky. Při pádu si Smit Metha zlomil oba kotníky, ale pomocí mobilního připojení Apple Watch mohl zavolat přátelům a rodině, aby mu poslali pomoc.



Metha byl v deštivém dni na procházce se dvěma svými přáteli, když se rozhodl na chvíli oddělit od skupiny. Kvůli dešti však uklouzl a spadl ze stezky do údolí, podle Times of India. Po pádu si Metha uvědomil, že s sebou nemá svůj iPhone 13, protože byl v batohu jeho kamaráda. Rychle si všiml, že jeho Apple Watch Series 7 pád přežily a byly připojeny k mobilní síti. Pomocí svých Apple Watch byl Metha schopen zavolat svým rodičům a přátelům a záchranná služba dorazila o dvě hodiny později.

„V době pádu jsem vážil 99 kg a měřím přes 183 cm, takže to nebylo vůbec jednoduché,“ řekl Metha v rozhovoru pro Times of India. Podle zprávy to byl vlastně sedmý úraz na stejné trase toho dne kvůli deštivým podmínkám. Inspirován svými zkušenostmi s Apple Watch se však rozhodl oslovit přímo generálního ředitele Applu Tima Cooka. Krátce poté, obdržel odpověď. Toto je další příklad užitečnosti Apple Watch, dokonce i jedna z nejvšednějších funkcí, jako je mobilní připojení může pomoci.