Bývalá hvězda Silicon Valley, Elizabeth Holmes, dorazila do budovy federálního soudu v San Jose, aby vyslyšela rozsudek, který pravděpodobně bude poslední kapitolou pokračující ságy o Theranos, falešné technologické společnosti.



Holmes, nyní 38let, založila Theranos v roce 2003 a společnost se rychle dostala do centra pozornosti jako jeden z nejslibnějších startupů na světě. Společnost propagovala průlomovou zdravotnickou technologii, která by dokázala otestovat člověka na stovky různých onemocnění z jediné kapky krve. Holmes byla často přirovnávaná k Jobsovi a  napodobila několik jeho charakteristik, od nošení rolaků až po další různé aspekty. Holmes dokonce najala mnoho bývalých zaměstnanců Applu, kteří pracovali pod Jobsem, včetně Ana Arriola, produktové designérky, která pomáhala pracovat na původním iPhonu.

Holmes byla viděna médii a mnoha jejími investory jako příští Steve Jobs, žena, jejíž revoluční nápady a technologie změní svět. Až poté, co Elizabeth Holmes a tehdejší bývalý prezident a COO Ramesh „Sunny“ Balwani okradli investory o 700 milionů dolarů, zveřejnil Wall Street Journal sérii zpráv zpochybňujících legitimitu její technologie na testování krve. To vyvolalo několik vyšetřování federálními a státními úředníky. V roce 2014 dosáhla společnost Theranos svého vrcholu s oceněním přes 10 miliard dolarů. V roce 2015, s vydáním zpráv WSJ, se to všechno začalo hroutit. Elizabeth Holmes byla nyní odsouzena na 135 měsíců (11,25 let) vězení.