Stejně jako modely Apple Watch z nerezové oceli mají Apple Watch Ultra safírové sklíčko, které zakrývá displej. Vzhledem k tomu, že safír je jedním z nejtvrdších známých minerálů, je extrémně těžké ho poškrábat – díky tomu je ideální pro luxusní hodinky.



JerryRigEverything tentokrát otestoval safírové sklíčko Apple Watch Ultra, aby je porovnal s jinými chytrými hodinkami, které mají také safírové sklo. YouTuber, který je známý tím, že provádí testy odolnosti elektronických zařízení, zveřejnil nové video, ve kterém měří tvrdost safírového sklíčka Apple Watch Ultra a také Samsung Galaxy Watch 5 a Garmin Fenix ​​7, cílem bylo zjistit, zda tyto tři hodinky skutečně mají safírové sklíčko, jak je propagováno společnostmi.

Jak vysvětlil Zack (který provozuje YouTube kanál), safír je materiál s tvrdostí blízkou diamantu. Pomocí Mohsovy stupnice, která měří tvrdost minerálů od 1 do 10, youtuber ukazuje, jak odolné jsou obrazovky zařízení, jako jsou telefony a chytré hodinky, proti poškrábání. Apple tvrdí, že safírový materiál používá ve svých zařízeních již od iPhonu 5, který jako první měl safírový kryt na čočce fotoaparátu. Co však Apple ve skutečnosti používá, je safírový kompozitní materiál, který není tak tvrdý jako čistý safír. Ale co Apple Watch Ultra? Testy ukazují, že displej Apple Watch Ultra je ve skutečnosti pokryt skutečným safírem, ale je třeba mít na paměti několik věcí. V testech mělo safírové sklíčko na Apple Watch Ultra drobné oděrky na úrovni 6 a 7, zatímco skutečné poškození začíná na úrovni 8.

Výsledky byly podobné s Galaxy Watch 5, i když oděrky na úrovních 6 a 7 byly méně viditelné než na Apple Watch Ultra. YouTuber vysvětluje, že je to pravděpodobně kvůli nečistotám v materiálu nebo problémům s leštěním. Pokud jde o Garmin Fenix ​​7, testy ukazují, že má ze tří hodinek nejčistší safírové sklíčko, protože na úrovních 6 a 7 měl slabé oděrky. Ale na závěr, Apple, Samsung ani Garmin nelžou, když říkají, že jejich hodinky mají safírové sklíčko – i když se zdá, že displej Apple Watch Ultra je o něco náchylnější k poškrábání než displej jiných hodinek. Na celé video JerryRigEverything se můžete podívat níže: