V novém rozhovoru dva manažeři Applu nastínili více informací o nové funkci detekce autonehody, která dokáže zjistit, zda byl uživatel účastníkem dopravní nehody, a automaticky kontaktovat záchranné služby a kontakty.



Během rozhovoru s Brianem Heaterem ze společnosti TechCrunch, Kaiann Drance a Ron Huang, poskytli více informací, jak tato funkce ve skutečnosti dokáže detekovat autonehodu. Nejnovější zařízení obsahují aktualizované senzory, které dokážou detekovat náhlé změny v pohybu a tlaku, spolu s dalšími typy dat z ‌iPhonu‌, aby spustily výstrahu. „Když Apple tuto funkci vyvíjel, vyžadovalo to základní pochopení toho, co se děje během havárie,“ řekl Huang v rozhovoru. „Při těchto haváriích vidíte nárazové síly přes 100 Gs. Začali jsme kolem 256 Gs. Týmu to trvalo hodně dlouho než funkce byla vyladěna.“ Kromě dat z gyroskopu a akcelerometru využívá ‌iPhone‌ několik dalších informací, aby zjistil, zda se uživatel pohybuje v autě a zda se stal účastníkem nehody. „Neexistuje žádný stanovený faktor, pokud jde o aktivaci detekce havárie,“ řekl Huang a dodal, že neexistuje žádný stanovený počet faktorů, které musí být přítomny, než bude spuštěna detekce havárie a budou kontaktovány záchranné služby.

„Těžko říct, kolik z těchto věcí se musí spustit, protože to není přímá rovnice. Změna rychlosti v kombinaci se silou nárazu v kombinaci se změnou tlaku v kombinaci s hladinou zvuku, to všechno je docela dynamický algoritmus.“ Navzdory snaze společnosti Apple omezit falešná volání na tísňové služby se objevily zprávy, že zařízení ‌iPhone 14‌ volají tísňové linky, když uživatelé jedou na horské dráze. Falešná volání jsou pravděpodobně důsledkem toho, že senzory falešně interpretují náhlé brzdění a pohyb jízdy jako srážku s jiným vozidlem. Mezi další faktory, které ‌iPhone‌ používá, patří hluk, jako je hluk motoru nebo silnice, a také Wi-Fi routery v blízkosti ‌iPhonu‌, které se rychle mění v důsledku pobytu v jedoucím vozidle. Detekce autonehody je k dispozici na ‌iPhone 14‌, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 a Apple Watch Ultra.