Nový koncept, který vytvořil Parker Ortolani představuje, jaké funkce by mohl obsahovat watchOS 10, se zaměřením na nové funkce pro Apple Watch Ultra, živé aktivity a další.



Živé aktivity jsou jednou z hlavních funkcí iOS 16 a iPhone 14 Pro. Koncept si představuje, jak by Apple mohl přinést tuto funkci do Apple Watch s watchOS 10. Ve svém konceptu se zaměřuje na přinášení inteligentních notifikací v reálném čase na ciferník Siri spolu s ostatními. Můžete vidět, jak se živé aktivity objevují ve spodní části ciferníku, stejně jako na uzamčené obrazovce iOS 16, a aktualizují se v reálném čase pro věci, jako jsou objednávky Starbucks, sportovní výsledky a jízdy Uber.

Parker dále představuje, jak by mohla vypadat nová sportovní aplikace pro Apple Watch. K dispozici je také přepracovaná domovská obrazovka, která je lépe přizpůsobitelná s podporou složek a různých možností řazení. Jednou ze skvělých funkcí je nový režim odpočinku. Jednou z výtek k Apple Watch Ultra je nedostatek funkcí zaměřených na odpočinek. Nová aplikace Odpočinek by mohla inteligentně navrhnout, kdy by si někdo měl vzít den volna od cvičení, aniž by to ovlivnilo jeho kondici. Koncept také zobrazuje novou aplikaci „Prozkoumat“, která zobrazuje turistická místa, stezky a další. K dispozici je také speciální aplikace Safari, která využívá velký displej Apple Watch Ultra.