Meta ve středu oznámila nové funkce přicházející brzy na Facebook a Instagram pro tvůrce používající obě platformy. K dispozici je aktualizace NFT, předplatného na Instagramu a další.



Začátkem tohoto roku Meta představila podporu pro NFT na Instagramu. S touto aktualizací budou moci tvůrci vytvářet své vlastní digitální sběratelské předměty a prodávat je přímo fanouškům na Instagramu. To také znamená, že uživatelé budou moci podporovat tvůrce nákupem jejich jedinečných NFT. Meta také rozšiřuje přístup k placeným odběrům na Instagramu pro všechny tvůrce ve Spojených státech.

Pomocí předplatného mohou tvůrci zpeněžit svůj obsah poskytováním exkluzivních odměn těm, kteří platí. Meta také jako nový způsob, jak pomoci autorům zpeněžit jejich obsah, brzy umožní uživatelům posílat „dárky“ v Reels. Pokud jde o Facebook, společnost rozšiřuje přístup ke hvězdám, což jsou virtuální předměty, které si uživatelé mohou zakoupit, aby podpořili tvůrce během živých přenosů. Funkce Hvězdičky bude brzy k dispozici pro další obsah, jako jsou běžná videa, fotografie a dokonce i textové příspěvky.