Pokud máte na Macu nainstalovaný macOS 13.0 nebo novější, můžete svůj iPhone použít jako webovou kameru počítače. V dnešním článku si ukážeme, jak na to, postup je velmi jednoduchý.



S macOS Ventura Apple představil funkci Continuity Camera, která vám nyní umožňuje používat fotoaparát vašeho ‌‌iPhonu‌ jako webovou kameru pro váš Mac. Funkce Continuity Camera funguje bezdrátově nebo kabelově v aplikacích FaceTime, Zoom a dalších a poskytuje video přímo z blízké kamery ‌‌‌iPhonu‌‌ uživatele, která má výrazně lepší kvalitu než vestavěná kamera na Macech.

Co budete potřebovat

  • ‌iPhone‌ se systémem iOS 16.0 nebo novějším
  • Mac se systémem ‌macOS Ventura‌ nebo novějším
  • Belkin držák na iPhone
  • ‌iPhone‌ a Mac přihlášený ke stejnému Apple ID s povoleným dvoufaktorovým ověřováním
  • Na obou zařízeních povoleno Bluetooth a Wi-Fi

Jak používat Continuity Camera

Zprovoznění a spuštění funkce Continuity Camera je naštěstí jednoduché. Když je váš ‌iPhone‌ připojený k Macu pomocí držáku Belkin, otevřete ‌FaceTime‌ a kamera vašeho ‌iPhonu‌ se automaticky aktivuje. Váš blízký ‌iPhone‌ přehraje zvuk a zobrazí se obrazovka „Připojeno k…“, což znamená, že se úspěšně připojil. Chcete-li povolit některý z  videoefektů, otevřete Ovládací centrum z lišty nabídek vašeho Macu a poté kliknutím na Videoefekty přepínejte mezi různými režimy.