V macOS Ventura Apple přidal jednodušší způsob, jak zobrazit hesla pro Wi-Fi sítě, ke kterým jste se v minulosti připojili. Pokračujte ve čtení, abyste zjistili, co se změnilo.



Kdykoli připojíte svůj Mac k síti Wi-Fi, systém macOS uloží název sítě a heslo, takže až bude příště v dosahu, váš Mac se k ní může připojit automaticky. V macOS Monterey a dřívějších verzích můžete tyto zapamatované sítě vidět v Předvolbách systému -> Síť, pokud kliknete na možnost Upřesnit, ale kupodivu v předvolbách není žádná možnost pro přístup k uloženým heslům pro každou síť. To se v ‌macOS Ventura‌ změnilo – následující kroky vám ukážou, jak můžete zkopírovat heslo pro známou síť.

Jak zkopírovat heslo k Wi-Fi na Macu

  • Klikněte na logo Apple () na liště nabídek a z rozbalovací nabídky vyberte Nastavení systému.
  • V postranním panelu vyberte Síť.
  • Chcete-li zkopírovat heslo pro aktuálně připojenou síť Wi-Fi, klikněte na ikonu se třemi tečkami vedle příslušné sítě a vyberte možnost Kopírovat heslo.
  • Chcete-li zkopírovat heslo pro síť, ke které jste se dříve připojili, přejděte dolů a klikněte na tlačítko Upřesnit…, poté v seznamu známých sítí klikněte na ikonu se třemi tečkami vedle příslušné sítě a vyberte možnost Kopírovat heslo.
  • Heslo je nyní zkopírováno do schránky vašeho Macu a připraveno k vložení jinam.