watchOS 9 a iOS 16 obsahují novou funkci pro zdraví a kondici, která je k dispozici během cvičení i po něm. V dnešním článku si ukážeme, jak zobrazit zóny tepové frekvence na Apple Watch a iPhonu, co znamenají, jak zobrazit maximální tepovou frekvenci a další.



Apple Watch a iPhone automaticky vytvoří vašich pět zón srdečního tepu. Maximální a klidové hodnoty se automaticky aktualizují první den každého měsíce. Apple popisuje novou funkci takto „Zóny srdečního tepu představují procento vaší maximální srdeční frekvence a jsou automaticky vypočítávány a přizpůsobeny pomocí vašich zdravotních údajů. Na Apple Watch jsou zóny srdečního tepu prezentovány v pěti segmentech. Monitorováním zóny srdečního tepu můžete svůj trénink zefektivnit a zlepšit svoji kondici.“

Jak zobrazit zóny srdečního tepu na Apple Watch a iPhonu

Sledujte zóny srdečního tepu během cvičení

  • Ujistěte se, že používáte watchOS 9 na Apple Watch a také, že máte uvedeno datum narození v aplikaci Zdraví na iPhonu.
  • Začněte s kardio cvičením, jako je běh nebo jízda na kole (Apple přesně nesdělil, které typy cvičení zahrnují zóny srdečního tepu kromě „kardio“).
  • Přejetím prstem dolů na první obrazovce cvičení zobrazíte svůj srdeční tep a v jaké zóně se nachází.

Podívejte se na zóny tepové frekvence po cvičení

  • Po cvičení přejděte do aplikace Kondice na iPhonu a zobrazte údaje o zónách srdečního tepu.
  • Vyberte cvičení z hlavní obrazovky Souhrn nebo klepněte na kroužky nebo Zobrazit více a vyberte jiné datum/cvičení.
  • Jakmile si vyberete cvičení, přejděte dolů, dokud se nezobrazí Tepová frekvence, klepněte na Zobrazit více.