Stalo se vám někdy, že jste byli uprostřed aktualizace aplikace a okamžitě jste litovali zahájení aktualizace? To může být z různých důvodů; možná aktualizace odstraní oblíbenou funkci nebo si uvědomíte, že obsahuje nějaké chyby.



Ať už je váš důvod jakýkoli, ukážeme vám, jak zrušit aktualizaci aplikace na iPhonu nebo iPadu.

1. Z domovské obrazovky

Při aktualizaci aplikace se nad ikonou aplikace zobrazuje kruhový ukazatel průběhu. Pokud na něj klepnete, aktualizace se pozastaví. Chcete-li tedy zrušit probíhající aktualizaci, klepnutím na ikonu aplikace ji zastavíte. Dále klepněte a podržte stejnou ikonu aplikace a zvolte Zrušit stahování. Samozřejmě můžete také klepnout a podržet bez pozastavení stahování, ale k pozastavení stačí pouhé klepnutí a získáte dostatek času na zrušení. I poté, co aktualizaci zrušíte, uvidíte malou tečku značící, že aplikace byla nedávno aktualizována. Ujišťujeme vás však, že vaše aplikace nebyla úspěšně aktualizována a stále používáte starší verzi. POZOR: Jakmile se aktualizace začne instalovat, není možné ji zrušit.

2. Z App Store

Na stránce aktualizací App Store klepněte na malý ukazatel průběhu, abyste zastavili stahování a instalaci aktualizace. Tento tip také funguje pro rychlé zastavení několika aktualizací aplikací, pokud jste vybrali možnost Aktualizovat vše.