Když Apple v říjnu 2020 představil ‌HomePod mini‌, původní HomePod byl stále v prodeji. V březnu 2021 však Apple ukončil jeho prodej s tím, že chce věnovat více času ‌HomePodu mini‌. ‌



HomePod mini‌ je levnější a dostupnější než původní model. Nyní, když byl ‌HomePod mini‌ vydán před dvěma lety podíváme se na to, jak by mohl vypadat nový HomePod, který Apple vydá v roce 2023.

Nová verze původního HomePodu

Novinkou, kterou očekáváme brzy, je nová verze původního HomePodu. Když Apple ukončil výrobu původního HomePodu, mnozí spekulovali, že důvodem tohoto rozhodnutí byla cena a nedostatek funkcí, což vedlo k nízkým prodejům. Pro rok 2023 se očekává, že Apple vydá novou verzi původního HomePodu, který přestal vyrábět, aby zaplnil současnou mezeru v nabídce. Říká se, že novější HomePod obsahuje čip S8 z Apple Watch Series 8, který poskytuje rychlejší výkon pro požadavky Siri a různé funkce. Mezi další funkce by mohl patřit větší vícedotykový displej v horní části, ale očekává se, že celkový tvar a design zůstanou stejné.

Nový HomePod mini

Podle Marka Gurmana z Bloomberg by Apple mohl brzy vydat také nový ‌HomePod mini‌, ale konkrétní detaily nejsou známy. Současný ‌HomePod mini‌ obsahuje čip S5, stejný, který najdete v Apple Watch Series 5 a první generaci Apple Watch SE. Nový HomePod mini by mohl obsahovat novější a rychlejší čip, který umožní rychlejší zpracování požadavků ‌Siri‌ a funkcí, jako je Handoff.

Kombinace Apple TV a HomePodu

Produkt, který je stále v rané fázi vývoje, je kombinace Apple TV a HomePodu, podle Marka Gurman‌ z Bloomberg. Gurman uvádí, že Apple vyvíjí HomePod, který obsahuje funkce ‌Apple TV‌ s displejem. Produkt má také údajně kameru, která možná umožňuje FaceTime a videohovory. V tuto chvíli nejsou známy žádné další podrobnosti.