Plugable nabízí širokou škálu adaptérů, rozbočovačů a externích disků pro Mac. Thunderbolt 3 2TB NVMe Solid State Drive patří mezi nejoblíbenější produkty společnosti zaměřené na výkon a nabízí relativně vysokou úložnou kapacitu v malém provedení.



Tento externí disk se dokonale hodí pro nejnovější Macy s porty Thunderbolt 3 nebo Thunderbolt 4 a nabízí neuvěřitelně rychlé přenosové rychlosti až 2 400 MB/s při čtení a 1 800 MB/s při zápisu, podle Plugable. Na Macech disk funguje, jakmile je zapojen do portu Thunderbolt a je standardně naformátován jako exFAT. Design externího disku Plugable Thunderbolt 3 SSD je poměrně nenápadný a obsahuje elegantní černý hliníkový kryt. Je pevný, ale stále dostatečně malý a lehký na to, aby byl přenosný. Dodává se s měkkou přenosnou taškou, která jej chrání před oděrkami během cestování. Disk by samozřejmě měl být odolnější než standardní disky, protože nemá žádné pohyblivé části.

Na horní straně disku jsou výrazné bílé loga Plugable a Thunderbolt, nahoře je LED dioda, která potvrzuje, že je zapnutý. Disk obsahuje integrovaný kabel Thunderbolt 3, který přenáší data a zajišťuje napájení. I když je to praktické, protože se nikdy nemusíte starat o hledání nebo přenášení kabelu při cestování, v důsledku toho je přeprava disku poněkud obtížnější. Při neustálém prohýbání se může kabel opotřebovat dříve, v takovém případě by nebylo snadné jej vyměnit. Na disk se vztahuje 36měsíční omezená záruka.

Technologie Thunderbolt 3 a NVMe umožňuje extrémně vysoké přenosové rychlosti. Skutečné výsledky se liší v závislosti na řadě faktorů, jako jsou další zařízení připojená k vašemu Macu, rychlost úložiště, ze kterého nebo do kterého přenášíte data, jak mnoho dat je na disku a pracovní vytížení vašeho Macu. Přesto byl disk extrémně rychlý, s téměř okamžitými přenosovými rychlostmi pro malé soubory. Pomocí aplikace Blackmagic Disk Speed Test dosáhl rychlosti zápisu 1 700 MB/s a rychlosti čtení 1 800 MB/s při zátěži 1 GB a rychlosti zápisu 1 300 MB/s a čtení 800 MB/s při zátěži 5 GB. Disk si nadále vedl velmi dobře, i když byl téměř plný, a poskytuje úroveň výkonu, která by měla splňovat požadavky náročných profesionálních pracovních postupů. 2TB Thunderbolt 3 NVME Solid State Drive je k dispozici na webové stránce společnosti Plugable.