Před několika dny bylo oznámeno, že nástupkyně Jonyho Ivea Evans Hankey, která vede designérský tým Applu, brzy společnost opustí. Nyní se zdá, že Apple ztratí další dva manažery: Annu Matthiasson, viceprezidentku internetového obchodu společnosti, a Mary Demby, vedoucí informačních systémů společnosti Apple.



Podle zprávy společnosti Bloomberg oba manažeři odstupují ze svých pozic, i když změny zatím nejsou veřejné. To znamená, že Apple přichází o tři viceprezidenty, což jsou nejvyšší pozice, které podléhají přímo generálnímu řediteli společnosti Timu Cookovi. Důvody, proč Matthiasson opouští Apple, nejsou jasné, ale nahradí ji Karen Rasmussen, která předtím pracovala v e-commerce. Matthiasson pracovala na této pozici asi tři roky, i když už předtím pracovala v Applu jako provozní ředitelka.

Online prodeje se v posledních letech staly pro Apple extrémně důležitými, zejména během pandemie COVID-19, která způsobila uzavření prodejen Apple na měsíce po celém světě. Pokud jde o Dembyin odchod, zpráva říká, že odchází do důchodu poté, co ve firmě pracovala třicet let. Stále není určen nikdo, kdo by ji nahradil, ale jednou z možností je David Smoley, který v Applu pracuje od roku 2019. Předtím byl Smoley hlavním informačním ředitelem společnosti AstraZeneca.