Společnost Aqara představila nový ovladač Aqara Cube T1 Pro s podporou HomeKit a Amazon Alexa. Ovladač je podobný původnímu modelu, kromě toho, že rozpoznává další akce: zatlačení, zatřesení, otočení a poklepání.



Novinkou je také nový režim scény, který když je aktivován, rozpoznává také různé strany. Díky tomu je ovládání vašich scén mnohem jednodušší – jednoduše použijte každou stranu k ovládání různých zařízení. Indikátory na stranách vám pomohou rozlišit jeden od druhého. Tento nový režim bude podporovat HomeKit, Alexa a Matter prostřednictvím centra Aqara. Se všemi těmito vylepšeními umožňuje Aqara Cube T1 Pro intuitivnější způsob ovládání vašeho prostředí HomeKit.

Můžete například aktivovat ranní scénu otočením na stranu 1 a spustit scénu domácího kina jejím otočením na stranu 2. Aqara Cube je založen na protokolu Zigbee 3.0, který poskytuje rychlejší odezvu a větší spolehlivost než předchozí verze Zigbee. Na jednu baterii lze Cube používat až dva roky. Nabízí bezdrátové aktualizace, takže do zařízení lze po datu vydání přidávat nové funkce a opravy. Nový ovladač Aqara Cube T1 Pro je k dispozici na webových stránkách společnosti Aqara.