Stovky zaměstnanců Twitteru dnes odešly ze společnosti a rozhodly se nebýt součástí „Twitteru 2.0“ pod Elonem Muskem, podle The Verge. Musk začátkem tohoto týdne řekl zaměstnancům, že očekává, že zaměstnanci budou trávit dlouhé hodiny v práci.



„Pouze výjimečný výkon bude představovat známky pro úspěšnou firmu,“ řekl. Musk ve středu rozeslal formulář a požádal zaměstnance, aby odpověděli „Ano“ do 17:00. východního času, pokud chtějí zůstat ve společnosti. Stovky lidí se rozhodly odejít. Odcházející zaměstnanci dostanou odstupné. Když Musk převzal Twitter, propustil přibližně polovinu ze 7 500 zaměstnanců, kteří v té době ve společnosti byli, a od té doby nadále propouští zaměstnance, kteří ho kritizují, včetně dlouholetých inženýrů. Zaměstnanci Twitteru, kteří hovořili s The Verge, uvedli, že vzhledem k počtu lidí, kteří odešli, by se Twitter mohl „brzy začít rozpadat“.

Podle Zoë Schiffer jsou Musk a jeho tým vyděšení zaměstnanci, kteří se chystají sabotovat společnost. V posledních hodinách před termínem se Musk údajně pokusil přesvědčit zaměstnance, aby zůstali. Bloomberg říká, že na schůzky byli přizváni klíčoví zaměstnanci a Musk také ustoupil od svých požadavků na práci v kanceláři. Řekl, že všichni zaměstnanci musejí pracovat z kanceláře 40 hodin týdně, ale dnes řekl, že práce z domova je povolena s měsíčními osobními schůzkami a souhlasem vedení.