Apple v roce 2020 představil MagSafe s řadou iPhone 12, který funguje nejen jako chytřejší způsob připojení příslušenství k iPhonu, ale také jako řešení bezdrátového nabíjení.



ChargerLAB nyní provedl několik testů, aby porovnal, zda došlo k nějakému zlepšení výkonu při používání MagSafe na iPhone 14 Pro Max oproti iPhone 13 Pro Max. Technicky se v technologii MagSafe od roku 2020 mnoho nezměnilo. ChargerLAB však zjistil, že nové iPhony skutečně dokážou využívat MagSafe efektivněji. Testy byly provedeny s běžnými nabíječkami MagSafe od společnosti Apple s firmwarem 247.0.0.0. V testech ChargerLAB měřil množství energie přenášené během nabíjení, výkon a dobu potřebnou k úplnému nabití zařízení. Opět, i když se toho změnilo jen málo, existují některé zajímavé rozdíly.

Například iPhone 14 Pro Max dokázal udržet rychlost nabíjení mezi 16W a 19W po delší dobu než iPhone 13 Pro Max. Po 44 minutách se rychlost nabíjení na iPhonu 13 Pro Max výrazně snížila, zatímco u iPhonu 14 Pro Max to trvalo jednu hodinu a čtyři minuty. Na konci dosáhl iPhone 14 Pro Max 100% nabití za dvě hodiny a 18 minut, zatímco iPhonu 13 Pro Max trvalo dvě hodiny a 26 minut, než dosáhl 100 %. Podle ChargerLAB je rozdíl ve výsledcích pravděpodobně způsoben vylepšeným tepelným systémem v iPhone 14 a iPhone 14 Pro. Vzhledem k tomu, že nové telefony mohou zůstat déle chladné, systému také trvá déle, než přinutí MagSafe snížit svůj výkon.