Společnost Consumer Intelligence Research Partners, také známá jako CIRP, tento týden sdílela novou zprávu o průzkumu trhu s údaji o prodeji iPhonu mezi koncem září a začátkem října 2022.



Údaje, které pokrývají první tři týdny prodeje iPhonu 14, ukazují, že více zákazníků se rozhodlo pro modely s vyšší úložnou kapacitou. Zpráva je založena na průzkumu provedeném v USA po skončení čtvrtého fiskálního čtvrtletí společnosti Apple. V tomto období představovaly modely iPhone 14 21 % prodejů iPhonů. iPhone 14 Plus nebyl do průzkumu zahrnut, protože byl vydán později. Výzkumná společnost poznamenala, že více lidí si vybíralo modely s větší kapacitou. Například 60 % kupujících iPhonu 13 Pro se v roce 2021 rozhodlo pro 128GB model. Letos 50 % spotřebitelů zvolilo verzi s 256GB úložištěm.

CIRP říká, že u modelů iPhone 14 si většina zákazníků připlatila za větší kapacitu. Výzkum přisuzuje vyšší poptávku po modelech iPhonu s vyšší kapacitou upgradům fotoaparátu, což vede k větším souborům obrázků a videí. Například jedna 48MP ProRAW fotografie pořízená iPhonem 14 Pro může mít velikost až 75 MB. Stojí za zmínku, že iPhone 14 Pro a 14 Pro Max jsou k dispozici v konfiguracích s až 1 TB úložiště.