Někteří lidé určitě rádi znovu sledují keynote společnosti Apple z různých důvodů. A zvláště pro nás, novináře a bloggery, kteří se na tyto události občas potřebují podívat znovu, není snadné najít přesný okamžik, kdy byl představen konkrétní produkt.



Naštěstí skupina vývojářů vytvořila webovou stránku, která vám umožní najít konkrétní okamžiky z keynote Apple pouhým hledáním klíčových slov. Web je ve skutečnosti součástí Context, vyhledávací platformy založené na umělé inteligenci, která může najít jakýkoli okamžik, který hledáte, ve velkých sbírkách audio a video obsahu. Podle vývojářů je platforma stále v rané fázi vývoje, ale aby celou tuto technologii otestovali, nyní nepoužívají nic menšího než rozsáhlý katalog keynote Apple, který zahrnuje prezentace sahající až do roku 1983.

Používání webu je celkem jednoduché. Jediné, co musíte udělat, je zadat libovolné slovo, které chcete, a platforma vám ukáže pokaždé, když bylo toto slovo zmíněno. Ale více než to, protože platforma je založena na videích YouTube, můžete kliknout na výsledky a sledovat přesný okamžik. Další skvělou funkcí, kterou platforma nabízí, je přepis videa, takže je snadné získat citace z události, které lze přidat do článků nebo příspěvků na sociálních sítích.