AirPods Max byly představeny přesně před dvěma lety. Zprávy o špičkových sluchátkách, v té době pokládaných za „AirPods Studio“, se v průběhu roku 2020 měnily. Byly  oznámeny prostřednictvím neočekávané tiskové zprávy 8. prosince 2020 a začaly se prodávat ve stejný den.



Objednávky začaly zákazníkům přicházet o týden později v úterý 15. prosince. AirPods Max‌ nabízí mnoho oblíbených funkcí AirPods, jako je čip H1, snadné párování, aktivní potlačení hluku, automatické přepínání, prostorový zvuk s dynamickým sledováním hlavy, ale poprvé v prémiovém designu. Nabízejí také čelenku z ohebné síťoviny, vyměnitelné magnetické náušníky, korunku Digital Crown pro ovládání hlasitosti a další. Poptávka po ‌AirPods Max‌ byla ihned po vydání vysoká a odhady dodání se protáhly na několik měsíců. Počáteční recenze AirPods Max byly příznivé.

‌AirPods Max‌ však byly také kritizovány, mimo jiné pro jejich cenu, design pouzdra a špatnou výdrž baterie (což bylo později opraveno aktualizací softwaru). Zatímco ‌AirPods Max‌ jsou nyní dva roky staré, nic nenasvědčuje tomu, že by Apple chystal jejich nástupce, navzdory rostoucímu počtu funkcí, které by do sluchátek mohly přijít. V květnu 2021 Mark Gurman z Bloomberg řekl, že Apple aktivně nepracuje na druhé generaci AirPods Max a zdá se, že se nechystají ani nové barevné varianty, jak bylo původně spekulováno.