V listopadu Amazon oznámil své plány přidat podporu Matter do svých zařízení Echo. Společnost v pondělí potvrdila, že první fáze zavádění podpory Matter je nyní dokončena, zatímco druhá fáze by měla začít příští rok s podporou pro iOS.



Podle Amazonu postupné zavádění podpory Matter pro zařízení Echo umožňuje společnosti zajistit, aby její zařízení fungovala s nejběžnějšími typy zařízení, zatímco nadále pracuje na rozšíření interoperability a stability se svými partnery. Během první fáze zavádění Amazon přidal podporu Matter pro zásuvky, žárovky a vypínače. Tato první fáze však zahrnovala pouze kompatibilitu se zařízeními Android, protože Amazon v té době uvedl, že podpora iOS bude vyžadovat, aby jeho aplikace používaly nová rozhraní API, jejichž zpřístupnění trvalo déle.

„Minulý měsíc jsme oznámili naše plány poskytnout zákazníkům podporu Matter do konce tohoto roku. Dnes s radostí oznamujeme, že jsme dokončili první fázi zavádění podpory Matter. Desítky milionů zákazníků po celém světě nyní mají více způsobů, jak propojit svá zařízení s dostupností Matter.“ V dalších fázích zavádění plánuje Amazon přinést Matter na ještě více příslušenství a zařízení Echo.