Apple čelí žalobě, kterou podaly dvě ženy kvůli pronásledování, přičemž společnost je obviňována z toho, že je příliš snadné sledovat pohyb pomocí AirTagu. Případ by mohl být základem hromadné žaloby.



Sledování pomocí AirTagu se stalo problémem velmi brzy po vydání sledovacího zařízení – ne proto, že by sledovací zařízení byla nová věc, ale proto, že na ně upozornili zločinci a také zákazníci. Apple následně představil několik funkcí proti pronásledování, ale ani ta nestačila, aby zabránila jejich zneužití. Společnost Apple byla žalována dvěma ženami, které tvrdí, že AirTag usnadňuje stalkerům sledování. Bývalý přítel jedné z žen, které podaly žalobu, umístil AirTag do jejího auta a byl schopen zjistit, kam se přestěhovala, aby se vyhnula jeho obtěžování, podle navrhované hromadné žaloby podané v pondělí u soudu v San Franciscu.

Druhá žena řekla, že její bývalý manžel sledoval její pohyby umístěním AirTagu do batohu jejího dítěte. Žaloba také tvrdí, že AirTag byl zapojen do nejméně dvou vražd. V jednom případě bývalý přítel použil zařízení ke sledování a zastřelení ženy v Akronu ve státě Ohio; v jiném případě žena v Indianapolis ve státě Indiana schovala AirTag v autě svého bývalého přítele, sledovala ho do baru a poté ho přejela. Apple nereagoval na žádost o komentář.