Apple podal žalobu za porušení patentu na AliveCor, společnost, která vyvinula  „KardiaBand“ produkt zaměřený na měření EKG. AliveCor a Apple jsou již uprostřed sporu po stížnosti a antimonopolní žalobě, kterou AliveCor podal v loňském roce



Podle Applu nebyla produktová řada AliveCor u zákazníků úspěšná a selhání vedla společnost k prosazování svých patentů vůči Applu. Začátkem tohoto roku AliveCor podal stížnost na Apple ve snaze získat zákaz dovozu Apple Watch a soudce rozhodl ve prospěch AliveCor. Apple říká, že zatímco se proti rozsudku odvolává, podává na společnost žalobu pro porušení patentu, čímž zastavuje porušování práv společnosti AliveCor, která si nezákonně přivlastňuje vlastnictví společnosti Apple.

„Apple je průkopnickým inovátorem, který zkoumal, vyvíjel a patentoval základní technologie ještě předtím, než AliveCor vznikl. Soudní spor společnosti AliveCor není ničím jiným než pokusem vysát z úspěchu technologií Apple, které nevynalezl, a přitom prodávat produkty, které spoléhají na základní funkce EKG, které si Apple patentoval roky před tím, než AliveCor vznikl.“ Apple tvrdí, že porušení patentů AliveCor způsobuje Applu nenapravitelné škody.