Apple vydal RC verze macOS Ventura 13.1, watchOS 9.2, tvOS 16.2, iOS 16.2 a iPadOS 16.2 pro vývojáře. Jako RC verze jsou obvykle označovány finální verze, které jsou dostupné vývojářům před vydáním systémů pro veřejnost.



macOS Ventura 13.1, iOS 16.2 a iPadOS 16.2 obsahují aplikaci Freeform, kterou lze použít k zapisování poznámek, kreslení, vytváření nástěnek a dalším. Na stejné nástěnce Freeform může pracovat více lidí se změnami synchronizovanými pro všechny účastníky v reálném čase. iPadOS 16.2 obsahuje podporu externího displeje do funkce Stage Manager, která umožňuje používat až osm aplikací najednou.

Ve všech systémech je k dispozici nová architektura aplikace Domácnost, která je podle Apple navržena tak, aby přinášela rychlejší a spolehlivější výkon, zejména v domácnostech se spoustou doplňků pro chytrou domácnost. K dispozici je také nová funkce Apple Music Sing pro předplatitele Apple Music. watchOS 9.2 přidává funkci Race Route, která je navržena tak, aby umožnila sportovcům překonávat své výsledky na trase, kterou již absolvovali. tvOS 16.2 přidává novou funkci rozpoznávání hlasu Siri, která umožňuje ‌Apple TV‌ rozpoznat každou osobu v domácnosti hlasem a přepnout na příslušný profil.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Ventura:

  • Logo Apple () > Nastavení systému > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru
Zdroj: MacRumors.com