Mark Gurman z Bloomberg prohlásil, že Apple zvažuje odstranění požadavku, aby webové prohlížeče pro iPhone a iPad používaly WebKit. Gurman uvedl, že tato potenciální změna přichází v reakci na zákon EU o digitálních trzích.



„V současné době musí webové prohlížeče třetích stran, včetně těch, jako je Chrome od společnosti Google Alphabet Inc., používat WebKit,“ napsal Gurman. „V rámci plánu splnit nový zákon Apple zvažuje odebrání tohoto požadavku.“ Gurman neposkytl žádné další podrobnosti ani potenciální časový rámec, kdy by Apple měl tento požadavek odstranit, ale tento krok by umožnil webovým prohlížečům na iPhonu a iPadu používat alternativní jádra, jako je Google Blink (používaný Chrome a Microsoft Edge). V důsledku toho by tyto prohlížeče již nebyly vázány na funkce WebKit.

Chrome, Edge, Firefox a další oblíbené webové prohlížeče, jako je Opera a DuckDuckGo, jsou všechny v současné době nuceny používat WebKit na iOS, což má za následek omezené odlišení od Safari. Apple již dříve uvedl, že požadavek WebKit je vynucován především z důvodu bezpečnosti a ochrany soukromí, ale někteří považují tento požadavek za protisoutěžní.