Apple od listopadu vydal dvě aktualizace firmwaru pro AirTag. Společnost však v té době neuvedla, co obsahují. Nyní společnost konečně zveřejnila dokument podpory, který vysvětluje, co je nové.



V článku podpory společnost podrobně popisuje, co je nového v aktualizacích firmwaru pro AirTag. Verze 2.0.24, vydaná 10. listopadu, konečně umožňuje uživatelům inajít neznámý AirTag pomocí funkce Přesné vyhledávání. Tuto funkci Apple oznámil začátkem tohoto roku jako součást opatření, která mají lidem zabránit v používání AirTagu pro účely pronásledování. Když iPhone detekuje neznámý AirTag, který se pohybuje s uživatelem, může dotyčná osoba použít funkci Přesné vyhledávání v kombinaci se zvukovým upozorněním k rychlému nalezení a deaktivaci tohoto AirTagu.

Apple také vylepšil upozornění, když je ve vaší blízkosti AirTag. Některé z těchto funkcí samozřejmě vyžadují iPhone 11 nebo novější, protože se spoléhají na čip U1 s technologií Ultra Wideband. Pokud jde o aktualizaci firmwaru 2.0.36, vydanou 12. prosince, Apple říká, že vyřešila problém, kdy se akcelerometr zabudovaný do AirTagu v určitých scénářích neaktivoval. Tento senzor se pravděpodobně používá k tomu, aby pomohl iPhonu detekovat AirTag.