Dva lidé zapletení do vážné nehody, ke které došlo včera odpoledne, byli zachráněni a lokalizováni pomocí nových funkcí dostupných na nejnovějších modelech iPhone 14, včetně funkce Tíseň SOS přes satelit a Detekce autonehody.



Nehoda se stala v Angeles Forest Highway v Angeles National Forest v Kalifornii, přičemž vozidlo přejíždělo přes úbočí hory a spadlo přibližně 300 stop do vzdáleného kaňonu. Model ‌iPhone 14‌ v autě detekoval nehodu, a protože nebyl žádný mobilní signál, informace byly poskytnuty záchranářům pomocí funkce Tíseň SOS přes satelit. Dva lidé byly lokalizovány výzkumným a záchranným týmem Montrose a zachráněni pomocí vrtulníku.

Byli převezeni do místní nemocnice a ošetřeni s lehkými až středně těžkými zraněními, přičemž celá záchrana byla zachycena na videu. Pátrací a záchranný tým Montrose potvrdil, že k získání pomoci byla použita nouzová satelitní služba od společnosti Apple, a sdílené tweety ukazují rozsáhlé škody, které vozidlo utrpělo, když spadlo z hory. Pátrací a záchranný tým uvedl, že funkce byla schopna poskytnout přesnou zeměpisnou šířku a délku.