IKEA a Sonos začaly spolupracovat již v roce 2019 s originální stolní lampou SYMFONISK, která funguje jako chytrý reproduktor s podporou AirPlay. Nyní IKEA x Sonos oznámily nejnovější verzi.



IKEA o tom informovala dnes ráno v tiskové zprávě: „Naučili jsme se hodně o tom, jak si lidé chtějí nastavit světlo a zvuk. Víme také, že mnoho lidí chce mít několik světelných scén na různých částech místnosti, aby vytvořili tu správnou atmosféru. Problém, že nemáme dostatek místa na stole, na který by se dala lampa postavit, nás vedl k vytvoření tohoto produktu,“ říká Stjepan Begic, vedoucí designu ve společnosti IKEA.

Jak byste očekávali od spolupráce se Sonos, cílem bylo zachovat stejnou kvalitu zvuku na kterou jsou uživatelé zvyklí. K dispozici je také podpora AirPlay 2. „Stolní lampa SYMFONISK je navržena s ohledem na jednoduchost, nabízí skvělý zvuk a zároveň jemné světlo. Lampa je dodávána s bambusovým stínidlem a lze jej přizpůsobit pomocí různých stínidel, která lze zakoupit samostatně.“ Stolní lampa SYMFONISK bude k dispozici v lednu 2023.