Nová zpráva uvádí, že muž byl zatčen poté, co se pokusil pomocí AirTagu pronásledovat osobu, o které tvrdil, že je jeho žena. Oběť však vyšetřovatelům řekla, že spolu nikdy neměli vztah.



Carl Steven Shawver, 63, se pokusil oběť pronásledovat při třech různých příležitostech, podle zprávy místního zpravodajství Keloland. Nejprve umístil AirTag na rezervní pneumatiku v autě. Oběť byla na AirTag upozorněna díky vestavěným bezpečnostním opatřením společnosti Apple, která ji upozornila na neznámý AirTag. Oběť poté šla na policejní oddělení v Bettendorfu v Iowě, aby nahlásila skutečnost, že byla sledována pomocí AirTagu.

Shawver, který viděl, že AirTag je na policejním oddělení, se později objevil a řekl policistům, že si myslí, že oběť má poměr s někým od policie a proto je na stanici. Pak byla žena upozorněna na druhý AirTag, který sledoval její polohu. Policisté ve West Des Moines našli tento AirTag umístěný v peněžence. Poté byla upozorněna ne třetí AirTag, který byl umístěn poblíž přední pneumatiky zabalený v plastovém obale. Shawver je držen ve věznici Polk County na kauci 3000 dolarů a předběžné slyšení se má konat 19. prosince.