Aplikace Instagram je i nadále k dispozici pouze pro iPhone a na obzoru nejsou žádné známky aplikace pro iPad. To je špatná zpráva pro uživatele ‌iPadu‌, kteří dávají přednost aplikaci pro přístup k sociální síti, protože ve webové verzi nejsou k dispozici všechny funkce.



Od iPadOS 16 si někteří uživatelé Instagramu, kteří používají na iPadu verzi aplikace pro ‌iPhone‌ všimli, že aplikace nefunguje správně, takže není možné zveřejňovat příběhy, prohlížet celý obsah obrázků, přistupovat k anketám a další.

Na 12,9palcovém iPadu Pro není k dispozici žádné tlačítko pro zveřejnění příběhu z aplikace, protože rozhraní se ve spodní části ořízne.

Text příběhu od ostatních je oříznut v závislosti na rozvržení obrázku a u interaktivních příspěvků, jako jsou ankety a text, se vyskytují grafické chyby.

Na fórech MacRumors a na Redditu existuje mnoho dalších stížností na problémy se zobrazením aplikace Instagram pro ‌iPhone‌ používané na ‌iPadu‌‌, některé pocházejí z doby, kdy byl ‌iPadOS 16 testován.

Problém se nevyskytuje se všemi modely ‌iPadu‌, přičemž problém se zdánlivě omezuje na větší 12,9palcový ‌iPad Pro‌, ale pro uživatele, kteří mají problémy, je to frustrující situace. Instagram dal jasně najevo, že aplikace pro ‌iPad‌ není prioritou, protože prostě není dost lidí, kteří by ji chtěli.