Říká se, že Apple plánuje na začátku roku 2023 vydat zcela nový monitor s řadou pokročilých funkcí. I když víme velmi málo o tom, jaký bude mít design, zdá se pravděpodobné, že bude vypadat podobně jako Studio Display a Pro Display XDR.



V dnešním článku si ukážeme několik klíčových funkcí, které bude obsahovat.

Velikost 27palců

Očekává se, že monitor bude mít úhlopříčku 27 palců. To by bylo stejné jako velikost Studio Display a o pět palců menší než Pro Display XDR. 27palců by byla pro mnoho uživatelů preferovanou volbou, dříve byla nabízena na Thunderbolt Display, iMacu a monitoru UltraFine 5K, na kterém společnost spolupracovala s LG. I když nemusí být vhodný pro některé kreativní profesionály, kteří vyžadují větší monitor. Fakt, že monitor bude mít stejnou velikost displeje jako Studio Display, je dalším náznakem toho, že bude muset nabídnout pokročilejší funkce.

Technologie Mini-LED

Podle analytika Rosse Younga bude chystaný monitor prvním, který bude obsahovat technologii mini-LED. Technologie Mini-LED by nabídla podstatně lepší kontrast a hlubší černou než Studio Display. Mini-LED displej by mohl být extrémně užitečný pro kreativní profesionály, kteří pracují s obsahem HDR a potřebují vysoký kontrast.

Podpora ProMotion

Další funkcí by mohla být podpora ProMotion, která umožňuje variabilní obnovovací frekvenci až 120 Hz. Stejně jako mini-LED by tato funkce poskytovala plynulejší zážitek při používání displeje se 14 nebo 16palcovým MacBookem Pro, ale mohla by také nabídnout výhody pro jiné činnosti, jako je hraní her.

Porty Thunderbolt

Protože se očekává, že další monitor společnosti Apple bude zařízení vyšší třídy, bude muset nabídnout více než jeden port Thunderbolt – který lze také použít k připojení dalších náročných periferií s velkou šířkou pásma.

Čip Apple Silicon

Mark Gurman z Bloomberg nedávno naznačil, že připravované monitory budou obsahovat nové čipy Apple Silicon. Studio Display byl prvním monitorem, který obsahoval čip A13 Bionic, který byl představen v řadě iPhone 11 a nyní se používá v iPadu deváté generace. Čip umožňuje monitoru spouštět verzi iOS, přijímat aktualizace softwaru a nabízet funkce, jako je Center Stage, které jsou zpracovávány na zařízení. Není přesně známo, jaký čip bude nový monitor obsahovat, ale A13 Bionic se jeví jako nejpravděpodobnější možnost, protože se již používá v monitoru Studio Display.