WhatsApp potvrdil, že od příštího roku plánuje zavést podporu funkce obraz v obraze pro videohovory na iPhonu. Tato funkce je v současné době ve fázi testování s některými uživateli, ale společnost plánuje zavedení pro všechny v roce 2023.



WhatsApp dnes oznámil tuto informaci v příspěvku na blogu, kde zrekapituloval některé další vylepšení, které v průběhu roku 2022 provedl v oblasti videohovorů a audiohovorů. Zde je přehled některých vylepšení, která WhatsApp v tomto roce provedl:

  • Hovory pro 32 osob: Nyní můžete zahájit videohovor nebo hlasový hovor až s 32 lidmi – čtyřnásobek předchozího počtu.
  • Odeslání zprávy nebo ztlumení účastníků: Dlouhým stisknutím na účastníkovi zvětšíte video nebo audio kanál a můžete buď ztlumit zvuk, nebo jim poslat zprávu samostatně.
  • Odkazy na hovory: Ať už voláte na poslední chvíli nebo si volání plánujete dopředu, můžete snadno pozvat lidi na skupinový hovor sdílením odkazu na hovor.
  • Barevné průběhy: Nyní můžete snadno vidět, kdo mluví, pokud je jeho kamera vypnutá.
  • Oznámení během hovoru: Podívejte se, když se někdo nový připojí ke skupinovému hovoru.

I když jsou tyto funkce pro uživatele WhatsApp již dostupné několik měsíců, existuje jedna funkce, na kterou uživatelé již nějakou dobu čekají. Začátkem tohoto měsíce testeři zjistili, že společnost testuje podporu pro funkci obraz v obraze na iPhonu. To je podobné tomu, co je již k dispozici pro volání FaceTime. WhatsApp nyní potvrdil, že tato funkce je v testování, s očekávaným spuštěním někdy v příštím roce.