S aplikací Apple Music Classical a Apple Pay Later, které jsou nyní k dispozici, se seznam dříve oznámených funkcí iOS, které ještě nebyly vydány, začíná zmenšovat. Stále však čekáme na několik funkcí.



Níže jsme shrnuli tři další funkce pro iOS, které by měly být vydány v roce 2023, včetně spořicího účtu Apple Card pro Daily Cash, iMessage Contact Key Verification pro lepší zabezpečení zpráv a nové generace CarPlay.

iMessage Contact Key Verification

V prosinci 2022 Apple představil novou bezpečnostní funkci iMessage Contact Key Verification a uvedl, že bude vydána v roce 2023. Není jasné, zda bude přidána v aktualizaci iOS 16 nebo bude představena jako součást iOS 17. Funkce umožňuje uživatelům, kteří čelí „mimořádným digitálním hrozbám“, jako jsou novináři a vládní úředníci, dále ověřit, že si posílají zprávy pouze s lidmi, se kterými chtějí. V konverzacích s povolenou funkcí iMessage Contact Key Verification, jsou uživatelé upozorněni, pokud by se nějakému hackerovi někdy podařilo prolomit servery.

Spořicí účet Apple Card

V říjnu 2022 Apple oznámil, že uživatelé Apple Card si brzy budou moci otevřít nový spořicí účet od Goldman Sachs a nechat si na něj automaticky vložit svou denní hotovost, bez poplatků, bez minimálních vkladů a bez minimálního zůstatku. Účet by byl spravován prostřednictvím aplikace Peněženka na iPhonu. Spořicí účet byl uveden v poznámkách k vydání pro RC iOS 16.1 v říjnu, ale ani v první beta verzi iOS 16.5 stále není k dispozici.

CarPlay nové generace

Na WWDC 2022 Apple představil novou generaci CarPlay, která bude obsahovat podporu pro více displejů, widgety a integraci s funkcemi vozidla, jako je ovládání klimatizace a FM rádio. Apple říká, že první vozidla s podporou pro CarPlay nové generace budou oznámena koncem roku 2023, a to od různých výrobců automobilů včetně Acura, Audi, Ford, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche, Volvo a další. Apple plánuje zveřejnit další podrobnosti o příští generaci CarPlay koncem tohoto roku.