Společnost Signify uvedla, že její aktualizace softwaru přinášející podporu Matter pro Philips Hue Bridge nebude vydána v prvním čtvrtletí roku 2023, jak bylo původně plánováno.



Když byl Matter v listopadu 2022 oficiálně spuštěn, společnost Signify uvedla, že aktualizace softwaru, která přinese kompatibilitu tohoto standardu pro Philips Hue, bude k dispozici všem uživatelům v prvním čtvrtletí roku 2023, které skončí tento pátek. Společnost však nyní zveřejnila další informace: „Na podpoře standardu Matter spolupracujeme s mnoha partnery. S Philips Hue se vždy zaměřujeme na kvalitu, abychom splnili očekávání našich zákazníků. Aktualizaci softwaru pro Philips Hue Bridge proto budeme věnovat trochu více času, než bylo původně plánováno, než ji zpřístupníme všem spotřebitelům. Jakmile budeme znát konkrétní datum vydání, budeme vás informovat.“

Matter je standard, který umožňuje, aby příslušenství pro chytré domácnosti bezproblémově spolupracovalo na více platformách, včetně Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Home a dalších. Pro domácnosti s více platformami nebo různými značkami smartphonů to znamená, že světla s podporou Matter lze ovládat z jakéhokoli zařízení. Uživatelé Androidu i iPhonu mohou ovládat příslušenství s podporou Matter ze svých příslušných zařízení za předpokladu, že je k dispozici správné nastavení rozbočovače.