Pedometer++ od vývojáře Davida Smithe je jednou z nejznámějších aplikací pro iPhone a Apple Watch. Pedometer++ 5 je nyní k dispozici s podporou pro živé aktivity, sledováním tréninku pro uživatele, kteří nemají Apple Watch a další.



Jak David vysvětluje ve svém příspěvku na blogu oznamujícím aktualizaci, Pedometer++ pro Apple Watch obsahuje funkci pro sledování tréninku již roky, ale díky této aktualizaci ji mohou používat i uživatelé, kteří nemají Apple Watch, navíc aplikace nyní podporuje živé aktivity. „Vytvořil jsem širokou škálu uživatelsky volitelných stylů živých aktivit. Ty vám mohou při chůzi ukázat základní čas a vzdálenost nebo můžete dokonce vidět aktuální mapu s aktuální trasou a polohou.“ Pedometer++ nyní také nabízí funkce pro správu trasy s podporou tras GPX pro navigaci.

„Jednou z klíčových věcí na cestě, když jdu na túru, je velké spoléhání se na soubory GPX pro navigaci. Obvykle najdu nebo vygeneruji soubor trasy GPX z procházky, kterou mám v úmyslu udělat, a pak se budu snažit ji sledovat, když jdu. I když je to možná trochu kontraintuitivní, považuji tento proces při zkoumání za velmi osvobozující. Místo toho, abych neustále potřeboval mít při navigaci skloněnou hlavu, dělám jen občasné kontroly po cestě a mohu sledovat přírodu kolem sebe. Proto jsem optimalizoval funkce cvičení pro tento styl chůze. Trasy GPX můžete buď importovat z externích zdrojů, nebo použít dříve dokončené procházky na uložené/oblíbené trasy.“ Nejnovější verze aplikace Pedometer++ je nyní k dispozici v App Store. Více o aktualizaci se může dočíst klepnutím zde.