Apple byl v loňském roce nejpopulárnějším výrobcem smartphonů, přičemž osm z jeho modelů iPhonu se objevilo v seznamu 10 nejprodávanějších smartphonů, podle nové zprávy, kterou zveřejnila společnost Counterpoint Research.



Apple je první společností, která obsadila tolik míst v top 10. Zbývající dvě místa obsadil Samsung. Podle zprávy byl iPhone 13 nejprodávanějším smartphonem roku 2022, podílel se na 28 % prodejích ‌iPhonu‌ a dosáhl statusu nejprodávanějšího smartphonu na hlavních trzích, jako je Čína, Francie, Německo, Spojené království a Spojené státy. Údaje společnosti Counterpoint naznačují, že ‌iPhone 13‌ zůstal každý měsíc od svého vydání v září 2021 do srpna 2022 telefonem číslo jedna, přičemž snížení cen po vydání řady iPhone 14 ještě jeho prodeje posílilo.

Ve srovnání s iPhonem 13 Pro Max, který byl druhým nejprodávanějším smartphonem roku 2022, se prodalo dvakrát více modelů ‌iPhone 13‌, což podtrhuje popularitu tohoto zařízení na různých trzích. iPhone 12 – nejprodávanější smartphone roku 2021 – se umístil na šestém místě nad ‌iPhone 14‌ a ‌iPhone 14 Pro‌, přestože je nejstarším iPhonem v seznamu. iPhone SE (2022) se mezitím umístil na desátém místě, převážně díky silnému prodeji v Japonsku. Samsung Galaxy A13 je čtvrtý nejprodávanější smartphone a Samsung Galaxy A03 obsadil 10. místo.