Apple odmítl přijmout aktualizaci e-mailové aplikace BlueMail, která přidává generativní funkce umělé inteligence založené na ChatGPT, pokud jí vývojář nestanoví věkové omezení 17+, uvádí nová zpráva společnosti Wall Street Journal.



Aktualizace BlueMail využívá chatbota OpenAI, který pomáhá psát e-maily pomocí obsahu z předchozích e-mailů a událostí kalendáře. Ve sdělení zaslaném vývojáři, tým společnosti Apple vyjádřil obavy, že nástroje poháněné umělou inteligencí by mohly generovat nevhodný obsah pro děti, a požaduje, aby vývojáři zvýšili věkové omezení na věk 17 let nebo starší nebo poskytli funkci pro filtrování obsahu. Aktuální věkové omezení BlueMail je čtyři roky nebo starší. Vývojář trvá na tom, že aplikace již má filtrování obsahu a že zavedení podstatně vyššího věkového omezení by jí mohlo zabránit v získávání nových potenciálních uživatelů.

Společnost dále tvrdí, že jiné aplikace, které obsahují funkce podobné ChatGPT, nemají tak přísná věková omezení. Nedávno aktualizovaná verze Bing od společnosti Microsoft, která obsahuje funkci Chat GPT, má v App Store věkové omezení 17 nebo více let, zatímco v Google Play Store takové omezení neexistuje, což naznačuje, že je to požadavek společnosti Apple. To naznačuje, že Apple má přísné požadavky na nové aplikace AI kvůli obavám o generování nevhodného obsahu pro děti.