Apple opět odložil hromadnou výrobu svého AR/VR headsetu a zařízení se pravděpodobně neobjeví na letošní Worldwide Developers Conference (WWDC), uvedl dnes analytik Ming-Chi Kuo.



V tweetu Kuo vysvětlil, že Apple „není příliš optimistický“ ohledně toho, zda bude headset přijat uživateli. Z tohoto důvodu společnost rozhodla o odložení plánu hromadné výroby na konec třetího čtvrtletí roku 2023. Kuo věří, že zpoždění přináší nejistotu ohledně toho, zda se nové zařízení objeví na WWDC 2023, jak široká veřejnost očekává. Zpoždění také znamená, že předpovědi pro prodej headsetu pro rok 2023 budou ještě nižší než předtím, sníží se jen na 200 000 až 300 000 kusů. Dříve se očekávalo, že se letos prodá kolem půl milionu kusů.

Důvodem obav Applu je pravděpodobně očekávaná špatná zpětná vazba trhu, kterou může způsobit hospodářský pokles, kompromisy v hardwarových specifikacích, váha zařízení, připravenost ekosystému a aplikací pro headset a jeho vysoká cena. Kuo věří, že headset bude stát 3 000 až 4 000 dolarů nebo dokonce více. Apple včera oznámil, že WWDC 2023 se bude konat 5. až 9. června. Dosud vše nasvědčovalo tomu, že právě tehdy Apple představí headset.