Apple otevře svou indickou maloobchodní prodejnu v Bombaji příští měsíc, po několika zpožděních, a brzy bude následovat otevření dalšího obchodu v Novém Dillí, uvádí The Economic Times.



Obchod v Bombaji, který se nachází v obchodním centru Jio World Drive a pokrývá 22 000 čtverečních stop, bude maloobchodním mezníkem podobným Apple Store v Los Angeles, New Yorku, Pekingu a Singapuru. Druhý, menší obchod o velikosti 10 000 až 12 000 čtverečních stop v nákupním centru Select CityWalk v Novém Dillí by měl být otevřen v dubnu až červnu, potenciálně jen několik dní po otevření Apple Store v Bombaji, podle zdrojů listu.

Apple začal s náborem zaměstnanců pro obchody v lednu. Indie se v posledních letech stala pro Apple důležitější kvůli rostoucí poptávce po produktech Apple. V roce 2020 otevřel Apple svůj internetový obchod v Indii a nabídl indickým zákazníkům přímý způsob nákupu produktů přímo od společnosti Apple, aniž by museli nakupovat přes autorizovaného prodejce. Zatímco většina lidí v Indii používá zařízení Android, jedná se o druhý největší trh se smartphony na světě a Apple se zde chce prosadit s dostupnějšími produkty.