Apple ve středu oznámil několik novinek zaměřených na vývojáře. Přesněji řečeno, App Analytics – nástroj, který je součástí App Store Connect – nyní umožní vývojářům používat srovnávací benchmarky jejich aplikací. 



Vývojáři tak budou moci porovnat výkon svých aplikací s jinými podobnými aplikacemi dostupnými v App Store. Pro ty, kteří to neznají, App Store Connect je platforma, kde mohou vývojáři spravovat své aplikace pro iOS, macOS, watchOS a tvOS dostupné v App Store. Jak společnost vysvětlila, srovnávací benchmarky poskytnou ještě více informací, které vývojářům pomohou se zdokonalovat.

Apple zároveň říká, že výkon jednotlivých aplikací zůstane soukromý, takže vývojáři nebudou mít přímý přístup k informacím z jiných konkrétních aplikací. Aplikace jsou umístěny do skupin na základě jejich kategorie, obchodního modelu a objemu stahování, aby byla zajištěna relevantní srovnání. Pomocí špičkových diferenciálních technik ochrany osobních údajů poskytují srovnávací testy relevantní a použitelné informace – to vše při zachování soukromí jednotlivých aplikací. Vývojáři mohou najít další podrobnosti na webu Apple Developer.