Během posledních několika měsíců Apple pomalu přidával do App Store několik nevydaných aplikací pro vývojáře. Nyní Apple vydal další aplikaci s názvem „Accessory Developer Assistant“.



Apple uvádí, že tato aplikace je určena pro výrobce příslušenství, kteří chtějí otestovat a ověřit, že jejich nové produkty fungují se zařízeními Apple tak, jak bylo zamýšleno. Aplikace byla přidána do App Store dnes, podle zdrojů 9to5Mac. Je publikována pod vývojářským účtem společnosti Apple, ale v současné době není vydána. To znamená, že k ní můžete přistupovat pouze prostřednictvím přímého odkazu, nikoli prostřednictvím vyhledávání v App Store. Apple vysvětluje: „Accessory Developer Assistant je doprovodná aplikace určená pro vývojáře příslušenství.“

„Jedná se o komplexní sadu nástrojů navrženou tak, aby pomohla výrobcům příslušenství otestovat a ověřit, zda jejich nové produkty fungují se zařízeními Apple tak, jak mají.“ Snímky obrazovky pro aplikaci Accessory Developer Assistant ukazují možnosti testování věcí, jako je hardware fotoaparátu, NFC, správa baterie, kompatibilita pouzdra a další. Aplikace je dostupná pro iPhone i iPad. Je pravděpodobné, že Apple v minulosti poskytoval tuto aplikaci nebo její verzi přímo svým partnerům. Přidání aplikace do App Store tento proces zjednodušuje a usnadňuje distribuci aplikace partnerům.