Apple dnes oznámil událost WWDC 2023, která se bude konat od 5. do 9. června. Spolu s tím Apple zahájil přijímání přihlášek do každoroční výzvy Swift Student Challenge, která vyzývá studenty k vytvoření inovativního projektu s použitím aplikace Apple Swift Playgrounds.



Přihlášky jsou otevřeny od dneška a Apple bude přijímat projekty do 19. dubna do 23:59. Účastníci musí být starší než 13 let (v USA) a musí být registrováni jako členové programu Apple Developer. Také ti, kteří se přihlásí, musí být studenti, kteří musí vytvořit interaktivní scénu pomocí aplikace Apple Swift Playgrounds. Přihlášky budou hodnoceny na základě technického zpracování, kreativity a obsahu písemných odpovědí vysvětlujících projekt.

Vítězové obdrží exkluzivní oblečení WWDC 2023 (v minulých letech to byla bunda), AirPods Pro, speciální sadu odznaků a jednoleté členství v programu Apple Developer. Mezi vítězi také proběhne losování, aby se vybrali studenti, kteří se zúčastní speciální akce, kterou Apple plánuje v Apple Parku dne 5. června. Apple studenty informuje do konce pracovního dne v úterý 9. května. Přihlášky mohou být podány prostřednictvím webové stránky Apple pro vývojáře.