Americká protidrogová agentura loni použila AirTag ke sledování nelegálního vybavení na výrobu drog zaslaného z Číny výrobci narkotik v USA, podle informací z příkazu k prohlídce, který sdílel Forbes.



Celníci v květnu 2022 zachytili dva balíčky z Číny, které obsahovaly lis na pilulky a barviva na pilulky. Měli podezření, že zařízení míří k drogovému dealerovi a informovali DEA. DEA se rozhodla vložit AirTag dovnitř balení, aby sledovala jeho pohyby, což se zdá být poprvé, kdy byl AirTag takovým způsobem použit. Příkaz k prohlídce neuvádí podrobnosti o tom, proč se DEA rozhodla použít AirTag před jiným druhem sledovacího zařízení, ale uvedla, že „informace o přesné poloze“ by vyšetřovatelům umožnily získat důkazy o tom, kde takoví jednotlivci skladují drogy nebo nebo výnosy z drog, kde získávají látky a kde jinde je distribuují.

Detektiv, který hovořil s Forbes, spekuloval, že DEA možná použila AirTag, protože nabízí spolehlivější konektivitu než jiná zařízení. AirTagy mají vestavěné funkce proti sledování, kvůli kterým nemusí být vhodné pro použití pro tento druh sledování. Jsou navrženy tak, aby přehrávaly zvuk, když jsou na krátkou dobu pryč od majitele, a lze je také vyhledat pomocí aplikace Najít na iPhonu nebo aplikace Tracker Detect pro Android. Příjemce balíku nakonec nebyl obviněn u federálního soudu, ale nakonec byl obviněn státem Massachusetts, kam byl balík doručen.